Rein Alexander

Rein Alexander

Debutplaten til Rein Alexander, utgitt ett år etter hans gjennombrudd på NRK TV ble innspillt i Berlin i det største studioet i Europa, Deutche Rundfunk, “Scoring Stage”. Orkesteret, Kammersymphonie Berlin, Atle Halstensen og Rein Alexander spillte inn platen på to dager, “live in studio” med Kjetil Fluge som produsent.

Albumet består av favoritter fra filmer som “Gudfaren” og “Romeo og Julie”, men her finner man også duetten “As Hawk as Nightingale”, med Marian Aas Hansen, som Silje Nergaard og Mike McGurk skrev til denne platen.

“O Helga Natt”, er klart en “odd one out” og ligger til sist på albumet, som en liten rosin for alle som stemte Rein Alexander frem til seier i programmet Kjempesjansen på NRK, 2003.

Nella Fantasia

(Morricone/Ferrau)
EMI PUBLISHING SCANDINAVIA
arr. Øivind Westby

“Gabriels Oboe”, tittelmelodien fra filmen “The Mission” fikk en ny kledelig drakt med Ferraus dikt “Nella Fantastia”. Teksten er direkte knyttet til denne fantastiske filmen, regissert av Roland Joffe og med Jeremy Irons og Robert DeNiro i hovedrollene. Det handler om håpet og drømmen om en rettferdig verden, hvor mennesker lever i fred, og medmenneskelighet hersker i dypet av folkesjelen. Flere artister har tolket denne sangen, men siden så mange stemte på meg da jeg sang den i konkurransen Kjempesjansen på NRK, vil jeg, i takknemlighet ha med min versjon på denne platen.

Speak Softly Love

(Nino Rota/Larry Kusik)
BMG MUSIC PUBLISHING SCANDINAVIA
arr. Vidar Eldholm Olsen

Francis Ford Coppola regisserte triologien “The Godfather”. Med de beste skuespillerprestasjoner av bl.a Marlon Brando, Al Pachino, Andy Garcia og Robert DeNiro, og musikk av Carmine Coppola og Nino Rota, står dette verket meislet i stein for evig og alltid. Den suksessrike sangeren Al Martino var også med. I rollen som Johnny Fontaine sang han i bryllupet og melodien har blitt en udødelig klassiker.

As Hawk as Nightingale

(Silje Nergaard/Mike Mc.Gurk)
COPYRIGHT CONTROL
arr. Vidar Eldholm Olsen

Jeg er så takknemlig over å ha fått synge med flere duktige sangere så langt i min karriere. Marian og jeg har gjort flere jobber sammen bl.a i Japan, og jeg ble veldig glad da hun takket ja til å vøre med på denne sangen. Ikke minst er jeg stolt over at Silje og Mike skrev denne vakre sangen til mitt debutalbum. Teksten uttrykker blant annet det jeg føler mitt arbeid består av – nemlig å bruke det jeg kan best til noe godt. Jeg tror at musikk kan skape livsglede og jeg håper å kunne bidra.

What is a Youth

(Nino Rota)
BMG MUSIC PUBLISHING SCANDINAVIA
arr. Atle Halstensen

Franco Zeffirelli filmatiserte i 1968 Shakespares fortelling om det evig elskende paret Romeo og Julie (Lenoard Whiting/Olivia Hussey). Da jeg så den, ca 13 år gammel vekket den min interesse for film og filmusikk generelt,og jeg bestemt meg for at dette var ting jeg ville gjøre en dag. Imens sangen blir fremført i filmen under maskeballet, møttes Romeo og Julie for første gang. Dette er for meg det vakreste øyeblikket i filmhistorien.

Se

(Ennio/Andrea morricone/Allesio De Sensi)
EMI PUBLISHING SCANDINAVIA
arr. Øivind Westby

Sangen er hentet fra den rørende italienske filmen “Nuovo Cinema Paradiso” (1989) regissert av G.Tornatore (“A Pure Formality”). Musikken er ved Morricone. Melodien “Se” representerer kjærlighetstemaet i filmen og er faktisk komponert av Ennio Morricones sønn, Andrea.

If I Could

(Miller/Hirsch/Sharron)
RONCOM MUSIC LTD
arr. Øivind Westby

Ray Charles har vært en stor inspirasjonskilde for meg musikalsk. Av alle soul- og gospellåtene han har sunget har “If I Could” alltid vært min favoritt. Teksten forteller om savnet til et barn han skulle ønske han kunne tatt seg bedre av. Dette dreier seg trolig om ett av hans tolv egne barn. “The Genius”, som Frank Sinatra kalt ham, døde i juni 2004, 73 år gammel. Jeg støtter meg til Aretha Franklins sitat om hans bortgang; “a great soul has gone on.”

Allelu

(Liam Lawton)
GAEL-LINN TEORANTA
arr. Helge Lilletvedt

Jeg kontaktet Liam Lawton i Irland en tid tilbake og spurte om han kunne oversette Allelu fra gaelisk til engelsk slik at den ville bli mer tilgjengelig for et bredere publikum. Teksten har fått en ny språklig billedbruk og poesi, men innehar fortsatt Lawtons orginale idé og utgangspunkt for å skrive sangen. Budskapet omhandler mennesket og Det Almektige. Lawton har bakgrunn som katolsk prest, men er i dag en suksessrik og respektert utøvende musiker.

Tom Trauberts Blues

(Tom Waits)
AIR CHRYSALIS SCANDINAVIA
arr. Atle Halstensen

Tom Waits har brukt den tradisjonelle “Waltzing Mathilda” fra Australia som symbolikk i denne sangen. En soldat lengter hjem og drukner sorgene i glasset. Sangen hjemmefra summer i hodet.

Father´s Day

(Dag Kolsrud)
COPYRIGHT CONTROL
arr. Vidar Eldholm Olsen

På jakt etter gode låter møtte jeg Dag Kolsrud. Han satte seg ned ved flygelet og spilte “Father´s Day” for meg. Den skildrer en mann som ser mot stjernene og savner sin far som døde så altfor tidlig. Jeg vil dedikere min versjon av denne sangen til Tore.

Ricordare

(Morricone)
EMI PUBLISHING SCANDINAVIA
arr. Atle Halstensen

Sangen er hentet fra filmen “A Pure Formality” (1995) med Gerard Depardieu og Roman Planski. Den er regissert av Guiseppe Tornatore som også regisserte “Cinema Paradiso” og forteller om det å huske og det å glemme ting vi opplever i livet på en dyp, symbolsk, poetisk måte. nok en perle fra filmmusikkens mester, Ennio Morricone.

O Helga Natt/Cantique De Noel

(A.Adam/A.kock)
UNIVERSAL MUSIC PUBLISHING
arr. Atle Halstensen

Denne sangen, når den blir fremført av Jussi Bjørling, min favorittsanger innen det klassiske faget, har for meg alltid vært symbolet på det jeg higer etter musikalsk. Det er den innspillingen, av alle musikkstykker jeg kjenner, som får meg til å riste på hodet, heve øyenbrynene og gråte i glede over at det er mulig å skape noe slikt med en tanke og en stemme. etter at jeg sang den i Kjempesjansen på NRK, viste det seg at mange satte pris på min tolkning, så den fant sin naturlig plass på albumet.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone
 • Rein Alexander
  1. Nella Fantasia
  2. Speak Softly Love
  3. As Hawk As Nightingale
  4. What Is a Youth
  5. Se
  6. If I Could
  7. Allelu
  8. Tom Trauberts Blues
  9. Fathers Day
  10. Ricordare
  11. O Helga Natt

Copyright Rein ALexander 2014.

All Rigghts reserved. Design og utvikling Nettrafikk.no